Palata

Palata

Palautus- ja vaihtopolitiikka: Huoleton palautus- ja vaihtopolitiikka: Ilmainen palautus- ja vaihtopalvelu.

Jos et ole jostain syystä täysin tyytyväinen tilaukseesi, älä pidä tilauksestasi. Voit käyttää palautus- ja vaihto-oikeuttasi. Tarjoamme ilmaiset palautus- ja vaihtopalvelut 30 päivän kuluessa kaikista tilauksista.

Palautettujen tilausten osalta sinun on otettava yhteyttä meihin palauttamista varten 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottopäivästä.

Jos tarvitset korvaavia tilauksia, sinun on otettava yhteyttä meihin vaihtamista varten 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottopäivästä.

Huomautus: Palautettujen ja vaihdettujen tuotteiden on täytettävä tietyt vaatimukset:

Palautettavan tuotteen on oltava alkuperäisessä pakkauksessaan ja ehjä, eikä siinä saa olla merkkejä käytöstä tai kulumisesta.

Palautetun tilauksen on oltava täydellinen, mukaan lukien tilauksen määrä, lahja ja koko alkuperäinen pakkaus.

Palautettuasi tavaran, anna palautuksen seurantanumero ajoissa, jotta voimme seurata palautettua pakettiasi.

Kaikki palautukset on palautettava määrittelemämme palautusosoitteen mukaisesti.

Kuinka palauttaa ja vaihtaa tavaroita?

On olemassa kaksi tapaa:

1. Voit pyytää palautus- ja vaihtopalveluja "Oma tili" - "Oma tilaus" -alueelta jäsenkeskuksen kautta.

2. Voit ottaa yhteyttä myynnin jälkeiseen asiakaspalveluumme, myynnin jälkeinen asiakaspalvelumme ohjaa sinut oikeaan ja kätevään palautus- ja vaihto-palveluun.

Varmistaaksesi, että palautuksessa ja vaihdossa ei ole virheitä, ota meihin yhteyttä ennen paluuta, ja me opastamme sinua suorittamaan nopeammat ja oikeat palautus- ja vaihtopalvelut.

Varaustilauksen osalta annamme uuden tilauksesi (uusi tuote) uudelleen mahdollisimman pian palautuksesi vastaanottamisen jälkeen. Uuden tilauksen toimitusaika ja seurantamenetelmä ovat samanlaisia ​​kuin alkuperäinen tilaus.

Hyvitystilausten osalta käsittelemme hyvityksesi heti, kun olemme saaneet palautuksesi. Käytämme alkuperäisen tilauksesi maksutapaa hyvityksen suorittamiseen, ja hyvityksen kokonaismäärä on todellisen tilauksesi maksun summa. Kun hyvitys on käsitelty, oletettavasti saat sen 1-2 työpäivän kuluessa.